ПРЕДАВАЊА

Датум одржавања: 18.11.2022. године
Место одржавања: Мастер центар, Нови Сад, Србија
Организатори: Универзитет у Новом Саду, Природно-математички факултет

Датум одржавања: 21.02.2020. године
Место одржавања: University of Wisconsin-Madison, Wisconsin,
Организатори: Department of Planning and Landscape Architecture. University of Wisconsin- MadisonДр Марко Петровић је као гостујући предавач одржао четворочасовно предавање на тему "Рурални развој и туризам: међународна перспектива" у оквиру постдокторских студија на Универзитету у Висконсину (САД).

Датум одржавања: 24.09.2018. до 25.09.2018. године
Место одржавања: Библиотека града Београда, Београд, Србија
Организатори: Библиотека града БеоградаПоводом обележавања Дана Европске баштине, у оквирима Библиотеке града Београда приређена су предавања на тему "Социјалистичка Југославија и њен однос према културном наслеђу" др Александре Терзић, научног сарадника Географског института "Јован Цвијић" САНУ, и предавање др Наташе Симеуновић Бајић, спољног сарадника Института на тему "Југословенска социјалистичка аудио-визуелна култура:еволуција и домети".

Датум одржавања: 09.11.2017. до 30.11.2017. године
Место одржавања: Задужбина Илије М. Коларца, Београд, Србија
Организатори: Географски институт "Јован Цвијић" САНУ и Центар за предавачку делатност Задужбине Илије М. Коларца.

У Задужбини Илије М. Коларца, а у организацији Географског института "Јован Цвијић" САНУ, одржаће се циклус предавања "Актуелни демографски процеси у Србији" у периоду од 9 - 30. новембра 2017. године.

ПОСЛУШАЈТЕ ПРЕДАВАЊА:

Мср Власта Кокотовић Каназир: Демографско стање и процеси у градовима Србије

Др Марија Дробњаковић: Демографска компонента типологије руралних насеља Србије

Мср Сузана Ловић Обрадовић: Промене и савремени трендови у размештају становништва

Мср Марко Филиповић: Савремени миграциони процеси на подручју СрбијеДатум објаве: 02.11.2017. године
Извор: Центар за предавачку делатност, Задужбина Илије М. Коларца, Београд, , Београд, Србија

 

 

 

Датум одржавања: 21.09.2017. до 28.09.2017. године
Место одржавања: Галерија „Карст“ у Музеју Јована Цвијића, Београд, Србија
Организатори: Музеј града Београда и Географски институт „Јован Цвијић“ САНУПоводом Дана европске баштине, у сарадњи Географског института „Јован Цвијић“ САНУ и Музеја града Београда одржана су предавања у Музеју Јована Цвијића, у Галерији „ Карст“.

Датум одржавања: 27.08.2016. године
Место одржавања: Градска кућа, Зрењанин, Србија
Организатори: Удружење туризмолога Зрењанина, Удружење туризмолога СрбијеУ оквиру традиционалног Скупа туризмолога и туристичких радника Србије, др Јована Бранков одржала је стручно предавање на тему „Заштићена природна добра у Банату и њихов значај за туризам”. Скуп је одржан у склопу обележавања манифестације „Дани пива”, а окупља запослене и стручњаке из туристичких агенција, државне управе, образовних и научних институција и организација које се баве туризмом.

Датум одржавања: 10.10.2014. године
Место одржавања: Центар за културу „Вук Караџић“, Лозница, Србија
Организатори: Манифестација „Дани Јована Цвијића“, Центар за културу „Вук Караџић“ Лозница и ОШ „Јован Цвијић“ ЛозницаГеографски институт активно је учествовао на манифестацији „Дани Јована Цвијића“. Том приликом је колега Драгољуб Штрбац одржао стручно предавање на тему "Информационе технологије и географија".

Датум одржавања: 18.12.2015 године
Место одржавања: Географски факултет, Београд, Србија
Организатори: Универзитет у Београду Географски факултетУ петак 18.12.2015. године обележен је Међународни дан миграција у просторијама Географског факултета у Јагићевој улици. Организатори су били Универзитет у Београду – Географски факултет и Удружење студената популационих наука (УСПОН). Захваљујемо се нашим гошћама Олги Митровић из Британског савета и Власти Кокотовић Каназир са Географског института „Јован Цвијић“ САНУ, на занимљивим предавањима.

Датум одржавања: 6. 6. 2014. године
Место одржавања: Јагодина, Јагодина, Србија
Организатори: Други регионални фестивал науке, образовања и уметностиУ оквиру Фестивала науке, образовања и уметности, мр Ана Милановић Пешић одржала је стручно предавање на тему Поплаве у Србији. Ова тема актуелна је већ дужи период, a интересовање за ову проблематику показао је велики број посетилаца Фестивала.

Датум одржавања: 16.10.2014. године
Место одржавања: Приједор, Приједор, Република Српска
Организатори: Манифестација „Цвијићеви дани”, Републички педагошки заводУ оквиру манифестације "Цвијићеви дани" у Приједору (Република Српска), мр Марко В. Милошевић одржао је предавање на тему "Географија у функцији превенције и заштите од природних непогода".