Учешће на научним скуповима

Датум одржавања: 04.03.2021. године
Место одржавања: Руски универзитет пријатељства народа (RUDN), Москва, Русија
Организатори: Руски универзитет пријатељства народа (RUDN)Др Дарко Вуковић учествовује у раду II Међународне научно-стручне конференција "Финансије и финансијскa тржишта у контексту дигитализације 2021" у својству пленарног предавача и члана организационог одбора.

Пратећи агенду Уједињених нација о одрживом развоју, National Geographic Srbija је 3. децембра 2021. године у Музеју науке и технике у Београду организовао конференцију под називом „Вода, ваздух и енергија“.

Датум објаве: године
Извор: Др Ана Милановић Пешић, , ,

 

 

Датум одржавања: 18.05.2022. године
Место одржавања: Висока пословна школа струковних студија, Нови Сад, СрбијаДана 18.05.2022. године у Високој пословној школи струковних студија у Новом Саду одржана је научно-стручна конференција "ЕУ за младе - изазови и могућности" . У оквиру панела IV под називом "Волонтеризам, култура и спорт" предавање је одржала др Александра Терзић, виши научни сарадник Географског института "Јован Цвијић" САНУ:

Датум одржавања: 15.09.2022. до 18.09.2022. године
Место одржавања: Универзитет Грац, Грац, Аустрија
Организатори: Институт за историју и антропологију југоисточне Европе, Универзитет у Грацу10-ти InASEA конгрес у Грацу (Аустрија) организован је од стране Института за историју и антропологију југоисточне Европе Универзитета у Грацу, од 15-18. септембра 2022, под темом “Визуелне културе у југоисточној Европи". На конгресу је учествовала Александра Терзић, виши научни сарадник Географског института "Јован Цвијић" САНУ.

Датум одржавања: 3.11.2022. до 4.11.2022. године
Место одржавања: , Београд, Србија
Организатори: Универзитет у Београду – Географски факултет, Удружење туризмолога Србије
и Балканска мрежа туристичких стручњакаСарадница Географског института „Јован Цвијић“ САНУ, др Јована Бранков, учествовала је на научном скупу са међународним учешћем „Традиција и трансформација туризма као просторног феномена“ и том приликом представила свој истраживачки рад. Скуп је одржан у хотелу „Палас“ у Београду.

Датум одржавања: 03.10.2019. до 04.10.2019. године
Место одржавања: Охрид, Северна Македонија
Организатори: Македонско географско друштво

Сараднице Географског института „Јован Цвијић“ САНУ, др Ана Милановић Пешић, др Дејана Јаковљевић, др Јована Бранков, мср Власта Кокотовић Каназир и др Александра Терзић, учествовале су на Међународној научној конференцији „Нови трендови у географији“ одржаној у Охриду (Северна Македонија) у Конгресном центру Универзитета „Св. Кирил и Методиј“ из Скопља. Том приликом оне су представиле своје истраживачке радове, а др Јована Бранков је била и председавајући у сесији Социо-економска географија.

 

 

 

Датум одржавања: 27.05.2019. године
Место одржавања: Завод за заштиту споменика културе града Београда, Београд, Србија
Организатори: Завод за заштиту споменика културе града Београда, Институт за архитектуру и урбанизам СрбијеУ оквиру научно-стручне конференције са међународним учешћем "Културно наслеђе: ризици и перспективе" која је одржана 27.маја 2019. године у просторијама Завода за заштиту споменика културе града Београда, учествовале су и своје радове презентовале сараднице Географског института "Јован Цвијић" САНУ, др Злата Вуксановић Мацура и др Александра Терзић. Такође, Злата Вуксановић Мацура као члан научног одбора конференције, била је и модератор сесије "Алтернативне и друге мере за смањење ризика".

Датум одржавања: 02.11.2018. до 04.11.2018. године
Место одржавања: , Софија, Бугарска
Организатори: Бугарско географско друштво, Европска асоцијација географа, Факултет за геологију и географију – Универзитет у СофијиСарадници Географског института "Јован Цвијић" САНУ, др Јована Бранков, др Дејана Јаковљевић, др Ана Милановић Пешић, мср Александра Спалевић и др Милена Панић учествовали су на Међународној научној конференцији "Паметна географија" одржаној на Факултету за геологију и географију у Софији (Република Бугарска), у периоду 02–04.11. 2018. године и том приликом представили своје истраживачке радове.

Датум одржавања: 12.04.2019. до 12.04.2019. године
Место одржавања: Факултет безбедности, Београд, Србија
Организатори: Факултет безбедности, Универзитет у Београду; Министарство одбране Републике Србије

На Факултету безбедности одржан је округли сто „Безбедносна култура у систему средњошколског образовања“ на коме су учествовали сарадници Географског института „Јован Цвијић“ САНУ, др Милена Панић и мр Марко В. Милошевић, представници Министарства одбране, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Факултета безбедности.

 

 

Датум одржавања: 12.10.2017. године
Место одржавања: Краљево, Краљево, Србија
Организатори: Министaрство, пољопривреде, шумарства и водопривреде, Универзитет у Београду - Шумарски факултет, Шумарска школа Краљево, Ловачки савез Србије, Ловачки савез Централне Србије, Географски институт "Јован Цвијић" САНУ

Сарадници Географског института "Јован Цвијић" САНУ учествовали су на "1. Српском саветовању са међународним учешћем о газдовању и заштити ловне фауне: јеленска дивљач" одржаном у Шумарској школи у Краљеву 12.10.2017. године где су презентовали истраживачке радове. Научни скуп је реализован у склопу пројекта "Истраживање узрока и последица нестајања јеленске дивлјачи у централној Србији, дефинисање површина погодних за реинтродукцију (насељавање) и мера за унапређење процеса реинтродукције".