ОРГАНИЗОВАЊЕ НАУЧНИХ СКУПОВА

 

 

Датум одржавања: 01.03.2021. до 03.03.2021. године
Место одржавања: Географски институт "Јован Цвијић" САНУ, Београд, Београд
Организатори: COST - European Cooperation in Science & Technology, eLECTRONET, Географски институт "Јован Цвијић" САНУ

Обавештавамо Вас да је због глобалне пандемије Covid-19, 19 SAC подржао међународне напоре у успоравању ширења вируса и обезбеђивања безбедности људи и заједница. Као резултат ових напора, финални састанак COST Aкције ELECTRONET биће одржан у форми хибридног састанка.

 

 

baner za konferenciju

Датум одржавања: 19.7.2023. до 24.7.2023. године
Место одржавања: Ректорат Универзитета у Београду и Руски дом, Београд, Србија
Организатори: Центар Руског географског друштва у Србији, Универзитет у Београду, Географски факултет Московског државног универзитета „М.В.Ломоносов“ (Москва, Русија), Географски институт "Јован Цвијић" САНУ, Светска асоцијација за очување земљишта и воде (WASWAC), Међународна комисија за континенталну ерозију (ICCE)

Са великим задовољством обавештавамо вас да је Географски институт „Јован Цвијић“ САНУ један од организатора конференције "International Conference on Transboundary Erosion and Watershed Pollution" и позивамо све заинтересоване истраживаче који се баве проблемом водне ерозије, транспорта наноса, загађења река, квалитета воде и седимената, као и питањима везаним за управљање и заштиту прекограничних водних ресурса да узму учешће у овој конференцији.

ДРУГИ ПОЗИВ

 

sajt pocetna slicica  

"INTEGRATIONS OF SATTELITE AND GROUND-BASED OBSERVATIONS AND MULTI-DISCIPLINARITY IN RESEARCH AND PREDICTION OF DIFFERENT TYPES OF HAZARDS IN SOLAR SYSTEM"

 

logo2

10 - 13. Maj 2019

Istraživačka stanica Petnica, Valjevo, Srbija

ORGANIZATORI: Europlanet 2020 RI NA1 – Innovation through Science Networking i Geografski institut "Jovan Cvijić" Srpske akademije nauka i umetnosti

 

POSTER

PRVI POZIV

DRUGI POZIV

PRELIMINARNI PROGRAM

KNJIGA APSTRAKATA

 

Датум одржавања: 29.10.2018. до 30.10.2018. године
Место одржавања: Тршић, Лозница, Србија
Организатори: Географски институт "Јован Цвијић" САНУ, Београд (Србија) и Центар за културу "Вук Караџић", Лозница (Србија)
Покровитељи: Министарство образовања, науке и технолошког развоја Републике Србије и Град Лозница

Са великим задовољством обавештавамо вас да је у организацији Географског института „Јован Цвијић“ САНУ и Центра за културу „Вук Караџић“ из Лознице у периоду од 29. до 30. октобра 2018. године, успешно одржана међународна конференција „Балканско полуострво Јована Цвијића- историјски извори и савремени трендови у друштвеној географији“.

 

Датум одржавања: 16.10.2017. до 17.10.2017. године
Место одржавања: Галерија науке и технике САНУ, Ђуре Јакшића 2., Београд, Србија
Организатори: Географски институт "Јован Цвијић" САНУ, Галерија науке и технике САНУ
Покровитељи: Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарство културе и информисања Републике СрбијеНаучна конференција ће се одржати 16 и 17. октобра 2017. године у Галерији науке и технике САНУ, Ђуре Јакшић 2, од 10 до 14 часова.

Датум одржавања: 06.12.2017. до 07.12.2017. године
Место одржавања: Уралски државни универзитет за шумарски инжињеринг, Екатеринбург, Русија
Организатори: Уралски државни универзитет за шумарски инжињеринг и Географски институт "Јован Цвијић" САНУ


Желимо да Вас обавестимо да је Међународна научна конференција "Напредак у екологији и менаџменту шума" успешно одржана од 6. до 7. децембра 2017. године у организацији Уралског државног факултета за шумарство из Jeкатеринбургa и Географског института "Јован Цвијић" САНУ из Београдa. Учешће на конференцији су узели бројни домаћи и страни научници, који су изложили резултате својих истраживања у неколико секција, чиме су показали значајан научни интерес за ову проблематику.

Датум одржавања: 12.10.2017. до 13.10.2017 године
Место одржавања: Н.П: Огарев Мордовски државни универзитет, Саранск, Република Мородовија, Руска Федерација
Организатори: Н. П. Огарев Мордовски државни универзитет, Географски институт "Јован Цвијић" САНУ, Институт за Екологију басена Волге Руске академије наука, Моровски огранак Руског географског друштва
Покровитељи: Министарство шумарства, лова и управљања природом Републике Мордовије, Министарство културе и националне политике Републике Мордовије, Министарство образовања Републике МордовијеСа задовољством вас обавештавамо да је међународна конференција
"Теорија и пракса у хармонизацији интеракција природних, друштвених и производних система региона" успешно одржана у периоду од 12. до 13. октобра 2017. године у Саранску (Република Мордовија, Руска Федерација), у организацији Н. П. Огарев Мордовског државног универзитета, Географског института "Јован Цвијић" САНУ, Института за Екологију басена Волге Руске академије наука и Мордовског огранка Руског географског друштва.

Датум одржавања: 08.10.2013. до 11.10.2013. године
Место одржавања: Српска академија наука и уметности, Београд, Србија
Организатори: Географски институт "Јован Цвијић" САНУ
Покровитељи: Српска академија наука и уметностиСа великим задовољством обавештавамо вас да је у организацији Српске академије наука и уметности и Географског института „Јован Цвијић“ САНУ, у периоду од 8. до 11. октобра 2013. године, успешно одржана међународна конференција „Природне непогоде – везе између науке и праксе“.

Датум одржавања: 23.04.2015. до 24.04.2015. године
Место одржавања: Н.П. Огарев Национални Мордовски Универзитет , Саранск, Русија
Организатори: Руско географско друштво, Влада Републике Мордовије, Н.П. Огарев, Национални Мордовски Универзитет и Географски институт „Јован Цвијић“ САНУ


Са великим задовољством обавештавамо вас да је у организацији Руског географског друштва, Владе Републике Мордовије, Н.П. Огарев Национални Мордовског Универзитета и Географског института „Јован Цвијић“ САНУ, у периоду од 23. до 24. априла 2015. године, успешно одржана друга по реду међународна конференција „Природне непогоде – везе између науке и праксе“.

Датум одржавања: 12.10.2015. до 14.10.2015. године
Место одржавања: Српска академија наука и уметности, Београд, Србија
Организатори: Српска академија наука и уметности, Географски институт „Јован Цвијић“ САНУ и Музеј града Београда
Покровитељи: Географски факултет Универзитета у Београду, Матица српска, Нови Сад и Српско географско друштво, БеоградУ 2015. години обележили смо 150 година од рођења знаменитог српског географа Јована Цвијића (1865–1927), темељног истраживача Балканског полуострва, председника Српске краљевске академије (данашње Српске академије наука и уметности), ректора Универзитета у Београду, оснивача Српског географског друштва (1910).