Назив догађаја: Промоција публикација Географског института „Јован Цвијић“ САНУ у оквиру манифестације „Цвијићеви дани“
Датум одржавања: 09.10.2017. године
Место одржавања: Галерија Мића Поповић, Лозница, Србија
Организатори: Центар за културу „Вук Караџић“, Лозница

 

У оквиру манифестације „Цвијићеви дани“, 09. октобра 2017. године сарадници Географског института „Јован Цвијић“ САНУ су били гости Центра за културу „Вук Караџић“ у Лозници и том приликом представили догађаје и публикације везане за прославу јубилеја 70. година од оснивања Географског института, као и монографију под насловом "Из бележница Јована Цвијића - прикази и тумачења".

У оквиру ове манифестације сарадници Института представили су рад Института, при чему је Драгољуб Штрбац је говорио о јубиларној прослави поводом седамдесет година од оснивања Географског института „Јован Цвијић“ САНУ, коју су организовали Српска академија наука и уметности и Географски институт „Јован Цвијић“ САНУ. Потом је др Жељко Бјељац представио монографију „Географски институт „Јован Цвијић“ САНУ 1947–2017.
Историјат и перспективе“. Др Ана Милановић Пешић представила је монографију под називом "Из бележница Јована Цвијића - прикази и тумачења" у суиздању Института и САНУ, након чега је приређена прикладна презентација о овој монографији од стране др Александре Терзић и Драгољуба Штрпца.

Учесници: Драгољуб Штрбац, Ана Милановић Пешић, Жељко Бјељац и Александра Терзић

Фотографије: