• Позив за специјални број часописа Remote Sensing

   Позив за специјални број часописа Remote Sensing

   Поштоване колеге, Позивамо Вас да својим радовима допринесете квалитету предстојећег специјалног издања часописа Remote Sensing (ISSN 2072-4292) под називом "Extraterrestrial Influences on Remote Sensing in the Earth's Atmosphere", индексиран од стране база WoS–SSCI, IF2019:4.509 и Scopus: Q1). Рок за...

  • Позив ауторима за посебно издање часописа SUSTAINABILITY

   Позив ауторима за посебно издање часописа SUSTAINABILITY

   Поштоване колегинице и колеге, Позивамо Вас да својим радовима допринесете квалитету специјалног издања часописа Sustainability (ISSN 2071-1050) под називом "Sustainable Countryside Perspectives – Cohesion between Rural Geography and Tourism, индексиран од стране база WoS–SSCI, IF2019:2.576 и...

  • Међународна година пећина и краса (International Year of Caves and Karst – IYCK)

   Међународна година пећина и краса (International Year of Caves and Karst – IYCK)

   Међународна година пећина и краса (IYCK) је светски непрофитни пројекат чији циљ је образовање јавности о овим веома значајним и широко распрострањеним природним ресурсима. Организатор је Међународна спелеолошка унија (UIS), организација за истраживање, проучавање и заштиту пећина и краса, која...Назив догађаја: трибина "Енергија, клима, опстанак"
Датум одржавања: 01.04.2016. године
Место одржавања: Универзитет у Нишу, Ниш, Србија
Организатори: Универзитет у НишуУ петак, 1. априла, у великој сали Универзитета у Нишу одржана је научна трибина "Енергија, клима, опстанак", у којој је активно учешће узео др Милан Радовановић.

У оквиру фестивала "Наук није баук" организована је трибина под називом "Енергија, клима, опстанак". На овој трибини учествовали су еминетни стручњаци, а публика је могла да чује занимљивости из области соларне активности, глобалног загревања и новина у погледу алтернативних извора енергије.
На трибини су учествовали: др Томислав Павловић, редовни професор Департмана за физику ПМФ-а у Нишу, др Јелка Црнобрња-Исаиловић, редовни професор Департмана за биологију и екологију ПМФ-а у Нишу, др Милан Радовановић, виши научни сарадник Географског института "Јован Цвијић" САНУ и др Драган Гајић, редовни професор Департмана за физику ПМФ-а у Нишу.

Учесници: др Милан Радовановић