Поштоване колеге,

Обавештавамо Вас да је отворен позив за слање радова за специјално издање часописа Sustainability (ISSN 2071-1050; CODEN: SUSTDE) под називом "Contemporary Trends in Sustainable Development: A Double-ECO (edged) Sword", који је индексиран од стране база WoS–SSCI, IF2017: 2.075 и Scopus: Q1).

Постојање глобалних еколошких проблема је тема која је 1990их година имала највећи утицај на питања одрживог развоја у приступу еколошких ризика и питања компромиса између економског развоја и природног окружења. Без обзира на наведено, броне студије су показале да не постоји директан компромис између економског развоја и природног окружења: већ је ова тема кључна и повезана са питањем: који је најбољи начин да се очува природа упоредо са економским растом и урбанизацијом градова и региона?Ипак, данашње власти, компаније, као и појединци постају свеснији да коришћење технологије и пораст економских капацитета не би требало да утиче негативно на природу. Ово питање привлачи пажњу различитих области укључујући екологију, јавне политике, економију, коришћење и пренос технологија, корпоративну одговорност, туризам, зелену економију, као и друге области које су у вези са овим проблемом.
Овај тематски број тежи да привуче све свеобухватне прегледе, студије случаја или истраживачке радове који формулишу иновативне теоријске и методолошке приступе у овој области. Циљ је да истраживачки радови у овом волумену промовишу одрживи развој из еколошко економске перспективе— из перспективе "мача са две оштрице".

Рок за слање радова: 30. септембар 2019.

Гостујући уредници:

Др Дарко Б. Вуковић, Географски институт "Јован Цвијић" САНУ, Београд
Dr. Riad Shams, Ural Federal University, Russia
Др Александра Вујко, Висока пословна школа, Нови Сад

Датум објаве: 21.12.2018. године
Извор: https://www.mdpi.com/journal/sustainability/special_issues/contemporary_trends_SD, , ,

Фотографије:

 

: